PRP – Vampire behandling

PRP eller Vampire behandling- är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt. Med PRP behandlingar får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnya cellerna. Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud.

Beauty-Kliniken-PRP-Platelet-Rich-Plasma-behandling-i-Stockholm-Sollentuna-Odenplan

Platelet Rich Plasma behandling

PRP–behandling, även kallad vampyrbehandling, är en naturlig och enkel behandling mot håravfall och tunnhårighet, samt för hud med exempelvis rynkor, solskador och ärr. Behandlingen innebär att plasma med tillväxtfaktorer ur ditt egna blod injiceras i huden eller hårbotten.

Med PRP behandling får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnyar cellerna. Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud.

PRP behandling (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) -även kallad Dracula eller Vampyr behandling- är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.

Så funkar det:

Blodplättar (trombocyter) är små blodkroppar och deras huvuduppgift är att hejda blödningar som uppstått i kroppens blodkärl genom att täppa igen de öppna sår som uppstått.

Trombocyterna styr blodets koagulering så att en kompletterande koagel bildas som täpper igen såret. Bland dessa tillväxtfaktorer finns stamceller som bl.a. binder sig till blodstamceller och stimulerar dessa till att växa och dela sig, och därigenom föröka sig, och även till celler som bygger upp fina kärl. I den primära (cellulära) hemostasen kommer proteiner från skadat kollagen i kontakt med blodplättarna.

De aktiverade blodplättarna binds till kollagen och utsöndrar granula vilket leder till frisättning av adenosindifosfat och fibrinogen varvid vävnaden läker.

Med PRP behandling får du en högre koncentration och aktivering av dessa tillväxtfaktorer.

Beauty-Kliniken-PRP-Platelet-Rich-Plasma-behandling-i-Stockholm-Sollentuna-Odenplan
Hur går PRP behandling till?

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom sk centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.

Processen är poliklinisk och återhämtningen sker snabbt och utan problem.

För vem är behandlingen riktad till
  • Åldrad och solskadad
  • Håravfall.
  • Personer som har precis gjort en hårtransplantation.
  • Övriga kollagen relaterade
Innan PRP behandling

 En konsultation där man fyller i sin hälsodeklaration är första steget inför behandlingen. Vi rekommenderar 4-6 behandlingar i rad. Mellan varje behandling skall det ha gått 4 veckor.

Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras. Ansvarig behandlare kommer att utforma ett behandlingsprogram baserat på kundens hår och hud tillstånd.

Efter behandlingen

Man kan uppleva svullnad på det behandlade området under något dygn efter behandlingen, men detta avtar efterhand och blir successivt bättre.

Priser - Boka Tid

Kostnadsfri konsultation – 15 min

PRP Ansikte – 60 min 3.500 kr

PRP Dekolletage – 45 min 3.000 kr

PRP Hals – 45 min 3.000 kr

PRP kombinationsbehandlingar (2 område) – 60 min 5.000 kr

PRP mot håravfall – 45 min 3.500 kr