Medicinsk behandling av käkmuskel & migrän

Botulinumtoxin är en medicinskt behandling som har utmärkt resultat på spända käkmuskler och tandgnissling. Muskelspänning som orsakar Migrän och spänningshuvudvärk kan också behandlas med hjälp av Botox.

Vad kan åtgärdas med behandlingen?

Tandgnissling och muskelspänningar kring käken tillhör de mest vanligt förekommande problem som en människor lider av. Problemet kan leda till huvudvärk, migrän, utslitna tänder och försämrad sömn.

Behandlingsområden

Käkmuskulaturen på underkäken

Tandgnissling (bruxism) och tandpressning är mycket vanliga problem. De leder till att tänderna slits ned, tandköttet kryper upp, spänningsrelaterad huvudvärk och försämrad sömn. Botox kan vara lösningen.

Botoxbehandling mot Migrän

Migrän och spänningshuvudvärk påverkar din livskvalitén Botox minskar muskelspänning och nervretningar i valda områden genom att blockera de nervsignaler som får muskler att spännas. På det sättet neutraliserar botox viktiga bidragande faktorer till migrän och spänningshuvudvärk.

Före behandlingen

Konsultation och hälsodeklaration samt en genomgång om behandlingen är det första som görs inför den här behandlingen. Därefter görs en undersökning av tänderna.

Alkohol ska undvikas före behandlingen.

Efter behandlingen

Det uppstår inga särskilda symtom efter behandlingen och flesta upplever behandlingsprocessen som smidig. Effekten varar från 4 och upp till 6 månader. Man kan även se en avsmalnande effekt på käkmuskulaturen som ger ett smalare intryck av en annars framträdande kantig underkäke.

Priser - Boka TId