Botox

Behandlingar med Botox är kända för både sina kosmetiska och medicinska effekter. Botox är en försvagad version av Botulinumtoxin anpassad för medicinskt bruk, idag används Botox för flera olika behandlingar där kirurgi inte behövs. Exempel på behandlingar vilka kan göras med Botox är rynkor och veck i pannan och i ögonområdet (kråksparkar), vid nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Botox kan även användas vid besvärande arm- och hand svettningar samt vid behandling av migrän, tandgnissling (bruxism) och tandpressning. Botox är idag en mycket vanlig behandling för skönhetsingrepp vilka inte kräver kirurgi.

 

Vad kan behandlas med Botox?

Botox kan användas till behandling av rynkor och veck i pannan och i ögonområdet (kråksparkar) och vid nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Botox kan även användas vid besvärande arm- och handsvettningar samt vid behandling av migrän, Tandgnissling (bruxism) och tandpressning. De leder till att tänderna slits ned, tandköttet kryper upp, spänningsrelaterad huvudvärk och försämrad sömn. Botox kan vara lösningen.

Injektionen med botulinumtoxin blockerar signalöverföringen mellan nerv och muskel, vilket minskar muskelns förmåga till sammandragning och rynkan slätas ut. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras Botox i avsett behandlingsområde. Ingen bedövning behövs.

Hur lång tid tar behandlingen?

En behandling tar ca 15-30 minuter och skräddarsys alltid efter kundens önskemål och problem. Effekten håller i 4-6 månader och man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Vissa patienter upplever en lätt rodnad första dygnet som är övergående. Effekten kommer efter ca 1 Vecka.

Microtixin / Aqyagold

Microbotox är en mycket skonsam och effektiv anti-age behandling som hjälper huden att hålla sig spänstig och frisk. Behandlingen innebär att botox blandas med NCTF vitamincocktail som innehåller hyaluronsyra och 59 aktiva ingredienser och slussas ned i översta hudlagret med en stämpelteknik med flera små och tunna nålar. Rynkor, porer och pigmenteringar reduceras, hudtonen förbättras, och huden återfuktas på djupet. Denna behandling är perfekt för trött och torr hud eller enbart som porreducering och för åtstramande effekt. Områden som kan behandlas är ansikte, hals och dekolletage.

Före behandlingen

En undersökning och konsultation rekommenderas alltid innan man gör sin behandling. Patienten fyller då i en hälsodeklaration och tillsammans med specialisten går man igenom behandlingsprocessen.

Exempel på behandlingsområden
 • Glabella (bekymmersrynkan mellan ögonbrynen)
 • Kråksparkar (rynkor vid ögonvrårna)
 • Arm- och handsvettningar
 • Asymmetri
 • Horisontella rynkor/veck i pannan
 • Ögonbrynslyft
 • Mot migrän
 • Käkmuskler (förminskning)
 • Lyft av överläpp
 • Nerdragna mungipor
 • Gummy smile (synligt tandkött)
 • Tandgnissling
 • Rynkor på halsen
 • Lip flip
Hur fungerar Botox?

En Botoxinjektion blockerar signalöverföringen mellan nerv och muskel, vilket minskar muskelns förmåga till sammandragning. Totalt tar en botoxbehandling 15-30 minuter beroende på hur omfattande behandlingen är, den varar i 4-6 månader och du ser resultaten efter ungefär en vecka. Resultaten kan dock variera från person till person.

Genom tunna nålstick injiceras Botox i det område som ska behandlas. Ingen bedövning behövs. Omedelbart efter en injektion med Botox kan du känna en lätt brännande känsla och det kan svida lite. Vissa märker även en liten bula ungefär som ett myggbett vid sticket där botoxen har injicerats, det försvinner dock omgående.

 

Botox som skönhetsbehandling görs för alla över 18år, medicinska behandlingar kan göras var sjätte vecka medans estetiska behandlingar görs däremot med 3-4 månaders mellanrum. På Beauty Kliniken använder vi botox av märket Vistabel och normal dosering för skönhetsbehandlingar är mellan 10-50 enheter, vilket kan jämföras med 150 enheter vilket är normalt vid medicinsk behandling mot migrän.

 

Om du har en lättare förkylning så går det att göra en botox behandling. Om du däremot har en infektion i kroppen vilken ger feber ska du undvika botoxbehandling fram tills du är helt frisk igen och vi behandlar varken gravida eller ammande kvinnor.

Vem får behandla med botox?

Enligt ny lagstiftning får endast den som har legitimation som läkare, tandläkare eller sjuksköterska utföra estetiska injektionsbehandlingar. Hos oss på Beauty Kliniken är ansvarig verksamhetschef och behandlare legitimerad läkare med lång erfarenhet av professionella skönhetsbehandlingar.

Komplikationer med Botox behandlingar?

Behandling med Botox är om den görs rätt en säker behandling med relativt få komplikationer och biverkningar, inga av dessa är heller permanenta. Det som ändå förekommer är att vissa patienter upplever huvudvärk, särskilt om det är första gången samt inflammation i näsa och svalg. Det förekommer även att patienter får blåmärken av botoxbehandlingar men de försvinner av sig själva. Till sist kan patienter uppleva att resultaten blir asymmetriska alltså att det upplevs ojämna. När vi upplever asymmetriska komplikationer bokar vi alltid en tid efter två veckor där vi justerar resultatet så att det blir bra.

Priser - Boka Tid

Kostnadsfri konsultation – 15 min

Botox 1 området 15 min 2.500 kr

Botox 2 området – 15 min 3.500 kr

Botox 3 område – 15 min 4.500 kr

Microtoxin / Aquagold – 30 min 3.500 kr

Svettbehandling (hyperhidros)

Behandling mot armsvett – 60 min 4.000 kr

Behandling mot handsvett – 60 min 5.000 kr

Medicinska behandlingar