Hårtransplantation

En hårtransplantation är när du flyttar hår från en plats på kroppen där det växer mycket hår till en plats på kroppen där det växer för lite hår t.ex. bröst eller nacke.

På Beauty Kliniken använder vi en metod som heter Follicular Unit Extraction (FUE) som är en modern teknik som ger ett naturligt resultat eftersom det är ditt eget hår som flyttas.

Beauty kliniken Fillers i Stockholm

Vad är en Hårtransplantation?

En hårtransplantation är när du flyttar hår från en plats på kroppen där det växer mycket hår (ett donationsområde) till en plats på kroppen där det växer för lite hår (ett transplantationsområde). Ett vanligt donationsområde är bröst eller nacke då håret där genetiskt inte kommer trilla av. En hårtransplantation kan vara ett effektivt sätt att få tillbaka håret på huvudet om du tappat det.

Hur går en Hårtransplsntation till?

På Beauty Kliniken använder vi en metod som heter Follicular Unit Extraction (FUE). 

FUE är en modern teknik som ger ett naturligt resultat eftersom det är ditt eget hår som flyttas. Metoden innebär att vi flyttar hårsäckar från donationsområdet till transplantationsområdet. Hårsäckarna växer fast inom ett dygn och börjar direkt producera naturligt växande hår.

 FUE använder en mikroborr för att lossa hårsäckarna som sen plockas ut med en liten pincett. Efter ingreppet finns inga ärr eller märken kvar. FUE utförs alltid under lokalbedövning. 

Behandlingens olika moment

För att du som patient ska få en högkvalitativ behandling ingår flera olika moment vilka är konsultation, operation och eftervård.

  fillers-Beauty-Kliniken-Botox-i-Stockholm-Sollentuna-Odenplan
  Före behandlingen

  En hårtransplantation börjar med en konsultation för att kartlägga just dina förutsättningar för en hårtransplantation. Precis som alla medicinska ingrepp behövs en ordentlig planering och att du som patient förstår vad en hårtransplantation innebär. Under konsultationen pratar vi om de förutsättningar vi ser ur ett medicinskt och estetiskt perspektiv. Det är också viktigt att du här berättar om dina önskemål om hur resultatet ska bli. Priset varierar beroende på hur mycket hår som ska flyttas och det pratar vi om under konsultationen.

  Operationsdagen

  Se till att äta ordentligt hela dagen före ingreppet så att du har gott om energi i kroppen. 

  Vi rekommenderar även en skjorta eller blus med knappar så att du inte behöver trä något över huvudet när operationen är klar. När du kommer till kliniken kommer du få byta om till operationsrock. 

  Det första steget är sedan att göra en ritning av transplantationsområdet. Det betyder att vi kommer rita vart din nya hårlinje kommer sitta. Här kan du också göra mindre småjusteringar i lugn och ro. Det är viktigt att förstå att det finns begränsningar kring hur din hårlinje kan placeras. Det handlar framför allt om vart ditt muskelfäste i pannan sitter. Du kan enkelt kontrollera det genom att lyfta på ögonbrynen så högt du kan. Att sätta hårfästet under muskelfästet kommer inte bli estetiskt bra och därför är det inte något vi utför. 

   Efter det så förbereder vi donationsområdet genom att markera ut det och raka bort allt hår därifrån. Vi ser gärna att du kommer orakad till kliniken på operationsdagen. Du kommer sen att få lägga dig ned och få lokalbedövning i donationsområdet. 

  När både transplantationsområdet och donationsområdet är förberedda så börjar vi extrahera hårsäckarna. Hårsäckarna plockas bort i hårsäcksgrupper (grafts) och grupper med olika antal hårsäckar väljs för ett naturligare slutresultat. 

  Efter att hårsäckarna har tagit bort från donationsområdet kommer du få lokalbedövning i transplantationsområdet. När det är klart kommer vi skapa små kanaler i ett lätt oregelbundet mönster i transplantationsområdet. Vi gör det så att ditt nya hår ska växa och lika ditt naturliga hår så mycket som möjligt. Den här delen kan ses som den mest krävande delen av operationen då den kräver både kunskap, noggrannhet, bra teknik och känsla för estetik. 

  När detta är klart placeras vaselin på donationsområdet för att skydda mot smuts i de små sår vilka finns där. Bandage läggs över donationsområdet och ska sitta på i 24 timmar. Transplantationsområdet får inget bandage då det är väldigt känsligt och behöver läka ostört.

  Eftervård

  När operationen är klar kommer du får anvisningar om hur du ska sköta eftervården så bra som möjligt. Vi kommer prata om viktiga frågor så som medicin och när du kan tvätta håret. Vi kommer också prata om när du kan bära mössa, träna och dricka alkohol igen. Vi avslutar detta med att planera din fortsatta efterbehandling och eventuella uppföljningsmöten.  

  Vem får utföra operationen?

  Enligt ny lagstiftning får endast den som har legitimation som läkare, tandläkare eller sjuksköterska utföra estetiska injektionsbehandlingar. Hos oss på Beauty Kliniken är ansvarig verksamhetschef och behandlare legitimerad läkare med lång erfarenhet av professionella skönhetsbehandlingar.

  Komplikationer med hårtransplantations behandlingar?

  Operationen betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. 

  PRISER - BOKA TID

  Hårtransplantation – Kostnadsfri konsultation – 20 min

  Priset för en hårtransplantation avgörs av hur många hårsäckar (så kallade grafts) du önskar flytta från donationsområdet till transplantationsområdet. För att kunna ge dig en exakt prisbild erbjuder Beauty Kliniken alltid en kostnadsfri konsultation. Även om du inte kan få ett exakt pris före konsultation kan vi ge dig en uppfattning om ungefärligt pris. Vi tycker det är viktigt att du som patient ska veta hur mycket ett sådant här ingrepp kostar. Vi har tre generella nivåer:

  1500 hårsäckar (grafts)

  2500 hårsäckar (grafts)

  4000 hårsäckar (grafts)