Dermapen Microneedling

Dermapen är en avancerad microneedling-behandling som effektivt stimulerar produktionen av kollagen i huden. DermaPen är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagen produktion. DermaPen används till att läka akne ärr, kirurgiska ärr och ärr av brännskador. DermaPen är det senaste genombrottet inom hudföryngring och används mot åldrad hy där våra behandlingar ger en tydlig huduppstramning och en mer fast hud. 

Dermapen Behandlingar går att liknas vid en fraktionerad laserbehandling, men med kortare återhämtningstid och med möjligheten att behandla alla hudtyper och hudtoner. Nålbehandlingen möjliggör att näringsrika behandlingspreparat med aktiva ämnen kan slussas ner i huden på djupet och resultatet blir en föryngring av huden, ökad fasthet samt en förbättring av hudens struktur och kondition.

Hur går en Dermapen-behandling till?

Under en och samma Dermapen-behandling skapas 1920 mikrokanaler per sekund i huden med hjälp av 16 sterila engångsnålar. Detta skapar en kontrollerad skada i huden som effektivt säkerställer upptaget av de aktiva ämnen som används. Nålarna går olika djupt ner i huden beroende på vilka indikationer/ hudproblem som behandlas.
En behandling tar ca 30-60 minuter och skräddarsys alltid efter kundens hudtillstånd och kondition, önskemål och problem.

Före behandlingen

En undersökning och konsultation rekommenderas alltid innan man gör sin behandling. Patienten fyller då i en hälsodeklaration och tillsammans med specialisten går man igenom behandlingsprocessen. Innan behandling ska du bland annat undvika
brun-utan-sol och injektionsbehandlingar.

Exempel på behandlingsområden

En Dermapen-behandling används främst för att effektivt behandla hudproblem så
som:
● Acneärr
● Orenheter
● Fina linjer
● Huduppstramning
● Åldrad och spänstfattig hud
● Stora porer och milier
● Vissa typer av pigmenteringar